Juli Dalmau, secretari general JSIB: “més del 60 % dels menors de 25 anys de les Balears estan a l’atur. Aquesta és una situació d’emergència

Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) ha alertat de la “situació d’emergència” que viuen els joves d’aquesta comunitat autònoma. “Les darreres dades que vam conèixer situen l’atur dels menors de 25 anys a les Illes Balears en el 60,9 %, això vol dir 169.000 aturats”, ha explicat Juli Dalmau, secretari general de JSIB.

Coincidint amb la Setmana Europea de la Joventut, que es celebra entre el 27 de maig i el 6 de juny,  les JSIB reivindiquen la necessitat d’assolir amb urgència un pacte per l’ocupació juvenil.  La xifra d’aturats juvenils no ha deixat d’incrementar-se com a conseqüència de la reforma laboral i la incapacitat del PP per oferir solucions en aquesta situació.

En concret, les JSIB reclamen que s’acceleri el procés d’aplicació de la “Garantia Juvenil” que preveu una suma de 920 milions d’euros per a què Espanya prengui les mesures adients per aconseguir que els Serveis Públics d’Ocupació puguin oferir experiències laborals, formació o cursos de reciclatge en un temps màxim de 4 mesos a tots aquells joves que han acabat la carrera o estan a l’atur.

De la mateixa manera, les JSIB reclamen també una major preocupació i ocupació del Govern de les Illes Balears per l’atur juvenil.

Els i les joves socialistes de Balears donen suport a les diverses iniciatives plantejades pel PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears per assolir un acord que pugui pal·liar aquesta situació. Entre elles es troben les propostes incloses en la moció de “Polítiques de Seguretat Social i Ocupació”, que la diputada Joana Barceló va defensar fa unes setmanes. Aquesta moció proposava habilitar un salari formatiu per 5.000 joves en situació de desocupació i l’elaboració d’un programa de suport als titulats universitaris per aconseguir una primera experiència professional.

http://www.youtube.com/watch?v=MjiBPqstV88&feature=youtu.be

Scroll to Top