El Secretari General de les JSIB afirma que “en cap cas consentirem la substitució d’un llei de terminis per una de supòsits que ataca la capacitat de les dones per decidir sobre el seu cos.

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears llencen la campanya “No sóc un maniquí, sóc una dona. El meu cos, la meva decisió”, per mostrar la seva oposició frontal a la contrareforma que Rajoy y Gallardón volen dur a terme sobre la Llei de l’Avortament.

El secretari general de les JSIB, Juli Dalmau, afirma que “en cap cas consentirem la substitució d’una llei de terminis per una llei de supòsits tan restrictius que ataquen la capacitat de les dones per decidir sobre el seu propi cos”.

Els i les joves socialistes recorden que la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs de 2010 va situar Espanya a l’avantguarda d’Europa en els drets de les dones. “Però ara la modificació que planteja el PP a Europa només té el suport del feixista Le Pen”, explica Dalmau.

Juli Dalmau afegeix que “tampoc acceptarem que es dificulti i es perllongui en el temps el procés per permetre un avortament, donat que la tramitació que es preveu posa en risc la salut de les dones i ataca la seva dignitat”.

Les JSIB donen també suport a la manifestació de dissabte, dia 15, a les 18:30 hores a la Plaça d’Espanya de Palma. Els i les joves socialistes fan una crida a la participació “per mostrar el nostre rebuig a una llei que ens porta 30 anys enrere, que farà augmentar el nombre d’avortaments clandestins i que no garanteix la seguretat jurídica de les dones”, critica Juli Dalmau.

JSIB-campanya_avortament

Scroll to Top