Avui, 9 de maig, es celebra el dia d’Europa, i per això, les JSIB volem reivindicar, una vegada més, que un nou model d’Europa és possible i necessari.

Les JSIB lamentam les polítiques d’austeritat que la Unió Europea desenvolupa i que vénen imposades per la dreta i els mercats. L’execució de les actuals mesures de retall i ajust no fan una altre cosa que agreujar la situació de la ciutadania, que és qui vertaderament està patint les conseqüències d’una crisi que ni tan sols ha provocat.

La UE no sols pateix una crisi econòmica. També es veu afectada per una crisi institucional que es reflexa en el greu dèficit democràtic de les seves institucions i que no fa una altra cosa que incrementar la desconfiança, el descrèdit i la desafecció dels europeus cap a ella.

Davant d’aquest escenari, les JSIB tenim els motius suficients per defensar la necessitat de treballar per una Europa més social, més cohesionada, més solidària i més justa. El nostre compromís camina en aquest sentit i només serà possible assolir-lo si entenem que la Unió Europea es millora amb més Europa.

De fet, no podem oblidar els beneficis que la UE ha suposat per la ciutadania i, especialment, per la joventut. Un clar exemple d’aquesta realitat són les beques Erasmus, que milers d’estudiants han gaudit al llarg d’aquests anys i que ara la dreta ha fet desaparèixer, trencant una vegada més, el principi d’igualtat d’oportunitats.

La Unió Europea està en l’obligació de recuperar l’esperit d’avantguarda i el sentiment d’unitat i solidaritat entre tots els seus Estats membres, principis que van inspirar el seu naixement i que ara estan en entredit. En aquest sentint, les JSIB exigim que la UE continuï sent un referent en drets i avanços socials. No podem permetre que es doni cap passa endarrere.

Europa ha de tornar a ser l’Europa de tots i totes.

Scroll to Top