Joventuts Socialistes de les Illes Balears
Contacte: info@jsib.org 665 09 07 59

 

WhatsApp Image 2021-04-14 at 11.20.24

Ares Fernández, secretari general de JSIB, ha destacat el paper democràtic de la II República i els nous drets que suposaren la seva constitució. 

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears reivindiquen, en el 90 aniversari de la II República, els valors de la seva constitució, fent-se ressò d’alguns dels seus articles més importants en una acció a les xarxes socials.

Ares Fernández, el secretari general del Joventuts Socialistes, afirma que “molts dels seus elements avui en dia tenen validesa, i ens demostren la importància d’aquesta constitució. Temes com el sufragi universal, el matrimoni civil, el divorci, l’educació primària obligatòria, ens mostren la gran passa que donà el nostre país entre l’any 1931 i 1936.

El secretari general dels i les joves socialistes de les Illes Balears destaca que el republicanisme és un dels principals i més antics valors ètics de les Joventuts Socialistes «pel que consideram més necessari que mai, quan es compleixen 90 anys de la proclamació de la Segona República, la reivindicació dels valors cívics republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat ».

Per la seva banda, Iván Torres, secretari de drets humans i memòria democràtica de JSIB, afirma que «el procés de transició d’un règim dictatorial a una democràcia es realitzà de forma exemplar. Però és molt necessària reformar-la, i adaptar-la al segle XXI».  

Per JSIB «la nostra constitució ha de ser el pilar fonamental sobre el qual desenvolupar el nostre projecte de país, però no ha de ser la limitació que ens impedeixi continuar avançant en drets i llibertats. Reivindicam una forma d’estat republicà lliure i periòdicament, transparent, democràtica i exemplar que superi l’anacronisme monàrquic de la transició».

Scroll to Top