WhatsApp Image 2021-01-05 at 10.57.29

Ares Fernández ha denunciat la manca de transparència i exemplaritat de la família reial en una carta redactada per l’organització,  

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears han fet entrega, de forma simbòlica a través d’una Reina Maga Drag Queen, una carta i un sac de carbó a la família reial per denunciar la seva manca de transparència i d’exemplaritat.

Segons ha denunciat el secretari general de l’organització a la carta, «el rei Felip VI al seu missatge de Nadal no va parlar ni de violència de gènere ni del drama migratori que viu tanta gent. Ni tan sols va esmentar la missiva que li varen remetre els exmilitars d’ultradreta nostàlgics de l’etapa més negra de la història recent d’Espanya a la que anyoraven per WhatsApp. Silenci per resposta.».

Els i les joves socialistes denuncien la passivitat del monarca davant totes les informacions sorgides al voltant de la figura del seu pare, el rei emèrit «havent ostentat la màxima representació d’aquest país, i amb un gran exercici de manca de transparència, exemplaritat i d’irresponsabilitat estructural, ha tornat a posar en perill la credibilitat de les institucions públiques i la seva estabilitat».

Finalment, Ares Fernández ha recordat que «les Joventuts Socialistes aposten per un model republicà com així ho indiquen els seu estatuts. I que aquest canvi ha de venir de la mà d’una decisió de la ciutadania en el marc d’una reforma constitucional que aprofundeixi també en moltes altres qüestions, entre altres, el blindatge de l’Estat del Benestar, institucions més obertes i el model territorial federal. Però mentrestant, mentre seguim tenint un cap d’estat a un rei, com a mínim el que exigim és extrema exemplaritat per part de la institució».

Llegeix la carta en català

Llegeix la carta en castellà

 

➡️ Facebook: https://fb.watch/2Q5q5dwZKm/

➡️ Twitter: https://twitter.com/jsibalears/status/1346433811681312769?s=20

➡️ Instagram: https://www.instagram.com/p/CJqbsgOjSKu/

Scroll to Top