Avui, 2 d’abril és el Mundial de l’autisme. Però, sabem què és l’autisme? És un trastorn psicològic que es caracteritza per la intensa concentració d’una persona en el seu propi món interior i la progressiva pèrdua de contacte amb la realitat exterior.

Dins el TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) hi ha que adonar-se’n que hi ha un ventall molt gran de categories i graus. No obstant, podem dir que hi ha dos grans categories: l’autisme d’alta funcionalitat i l’autisme de baixa funcionalitat. Dins el primer dels dos inclouríem categories d’autisme com l’ “Asperger” i a la segona categoria inclouríem l’autisme que hem conegut de tota la vida.

Segur que molts de vosaltres heu vist “The Big Bang Theory”, i penseu que en Sheldon Cooper és autista. Clarament aquesta afirmació no és del tot errònia, però tampoc del tot correcta. Dins el primer dels dos tipus, l’autisme d’alta funcionalitat, podríem inclouríem el trastorn d’en Sheldon.

Cada 2 d’abril, fem visible el segon tipus d’autisme: la baixa funcionalitat de l’autisme. Aquest article té com a intenció ajudar a discernir una mica el que realment fem visible avui, ja que el TEA engloba molt. Com a partit hem de lluitar per fer visible l’autisme de baixa funcionalitat i donar-lo a conèixer dins el conjunt de la societat, a més, hem de fomentar l’ inserció de les persones amb TEA dintre de la societat.

Scroll to Top