Els Joves Socialistes presenten una nova campanya per denunciar el retorn a un model educatiu “nacional-catolicista”.

Joventuts Socialistes de les Illes Balears defensaran l’educació pública a través d’una nova campanya que han presentat avui. Servirà per denunciar el canvi de model educatiu que està imposant el Partit Popular amb l’actual legislació. Una llei que afavorirà un model educatiu que comportarà més desigualtats, menys oportunitats pels estudiants i més fracàs escolar.

Segons el Secretari General de les Joventuts Socialistes de Balears, Juli Dalmau, “caminam cap a un model educatiu en blanc i negre que ens retorna al temps de l’educació nacional-catolicista, amb la religió com a assignatura decisiva per tenir una beca, i amb revàlides”. El model educatiu que defensa el PP també és totalment classista perquè diferenciarà les famílies amb recursos d’aquelles famílies que no en tenen i a més, afectarà greument la igualtat d’oportunitats de l’alumnat.

Juli Dalmau considera una fal·làcia que el PP afirmi que aquesta nova legislació educativa tengui com a resultat una millora del sistema educatiu “donat que venim de dos anys de les pitjors retallades que s’han fet en democràcia en l’àmbit educatiu tant a nivell estatal com autonòmic”.

Amb la nova contrareforma educativa del PP, tant amb la LOMCE com amb el TIL, l’alumnat que tenia dificultats econòmiques i d’aprenentatge resultarà molt perjudicat. “Els que tenguin dificultats d’aprenentatge estaran pitjor perquè s’han retallat molts programes de suport, mentre que els que tenen dificultats econòmiques en tendran més per l’increment de taxes i la reducció de beques”, explica Dalmau.

Així i tot, Juli Dalmau afirma que “els joves socialistes mai deixarem de defensar una educació pública, laica i de qualitat”.

Campanya JSIB

Scroll to Top