Juli Dalmau, secretari general presenta una nova campanya de JSIB: “No volies tassa, idò taxa i mitja” #taxaimitja

JSIB demana la compareixença del rector de la UIB, Llorenç Huguet, per explicar la seva postura en relació a les taxes i la nova llei de beques

Joventuts Socialistes de les Illes Balears ha denunciat la difícil situació en què es troben molts d’estudiants universitaris, que l’any que ve no podran estudiar per la pujada de les taxes universitàries, les retallades en les ajudes i el nou sistema de beques del Partit Popular. “El PP deixa fora de la universitat a estudiants que no podran accedir a una carrera universitària, simplement, perquè no se la podran pagar”, ha explicat el secretari general de JSIB, Juli Dalmau. Els socialistes consideren que aquest “és un fet dramàtic i propi d’altres èpoques, quan la formació superior estava reservada per les classes benestants”.

La pujada de les taxes universitàries d’enguany està al voltant del 5%, però l’increment acumulat d’ençà que governa el PP està al voltant del 15% per la primera matrícula, el 53% a segona matrícula, i el 150% a tercera”, ha explicat el secretari general de JSIB, Juli Dalmau.

Aquestes mesures anti socials i contra els joves “no són inevitables”, ha argumentat Dalmau, posant com a exemple el que han fet els governs socialistes d’Andalusia i Astúries, que “han congelat les taxes universitàries per al pròxim curs, i l’any passat es van incrementar el mínim que obligava el ministeri de Wert”. Mentrestant, a Comunitats Autònomes com la nostra o a d’altres governades pel PP es segueixen pujant les taxes fins a un 20%, com fa Ignacio González, a la Comunitat de Madrid.

Dalmau ha considerat lamentable l’actitud del PP, que ja reconeixen obertament destacats càrrecs com la consellera Baillo del Consell de Menorca quan diu “Mientras que para ustedes (el PSOE) las becas son un derecho, para nosotros son un privilegio”. Amb aquesta filosofia, el ministre José Ignacio Wert i la consellera Joana Maria Camps “retallada a retallada, desmonten el principi bàsic que per als socialistes és la base del sistema educatiu: la igualtat d’oportunitats”, explica Dalmau. Per això, des de Joventuts Socialistes s’oposen frontalment al nou increment de les taxes universitàries i a la política educativa del PP, que està dinamitant un pilar fonamental per la nostra societat.

Compareixença de Llorenç Huguet

JSIB ha considerat oportú reclamar la compareixença del Rector en seu parlamentària per explicar la seva postura en relació a la pujada de taxes i a la nova llei de beques. La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles es va oposar a l’increment de taxes i al nou sistema de beques.

Els joves socialistes també volen denunciar l’opacitat de la Conselleria d’Educació i Cultura i de la seva responsable, que no ha donat resposta a cap de les preguntes que se li han fet en seu parlamentària sobre el nombre d’alumnes de les Illes Balears que es quedaran al marge del sistema per l’increment de les taxes i la disminució de les beques.

JSIB inicia avui una campanya en contra de la pujada de taxes, amb el lema “No volies tassa? Idò taxa i mitja”, que es durà a terme a través de les xarxes socials. #taxaimitja

taxes

Scroll to Top