Juli Dalmau y Fidel González

Juli Dalmau: “Des que governa el PP, l’educació pública s’ha convertit en víctima de l’austeritat i de les imposicions ideològiques de la dreta: menys qualitat i menys igualtat d’oportunitats”.

Joventuts Socialistes de les Illes Balears han fet una crida a la participació massiva en les manifestacions convocades per a avui a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, en defensa de l’educació pública. “Compartim totalment els motius que han provocat la convocatòria d’aquestes mobilitzacions per part dels sindicats, la Plataforma d’estudiants i les associacions de pares i mares”, ha declarat Juli Dalmau, secretari general de JSIB.

L’objectiu primordial de les mobilitzacions són la defensa de l’educació pública, gratuïta, universal, laica i de qualitat, ha apuntat. “Des que governa el PP, l’educació pública s’ha convertit en víctima de l’austeritat i de les imposicions ideològiques de la dreta”, ha denunciat Dalmau.

Entre els atacs més brutals a l’educació pública es troben les retallades sistemàtiques al pressupost del Ministeri i de la Conselleria d’Educació, que s’han traduït en una manca de qualitat, igualtat d’oportunitats i recursos i serveis professionals i materials als centres educatius. El PP ha orquestrat també un atac al professorat, no només en els seus drets laborals i salarials com la resta de treballadors públics, sinó també en la seva dignitat i se’ls ha criminalitzat. “Els docents pateixen a diari el menyspreu del PP cap a la seva tasca, se’ls acusa d’adoctrinament i manipulació dels alumnes”, ha explicat Dalmau.

Els joves de Balears consideren també inacceptable la contrareforma educativa de la “Llei Wert”, a la que s’afegeixen el “decret de llengües” i la Llei de convivència escolar i autoritat del professorat, que arracona el català, coarta la llibertat d’expressió als centres i limiten la participació de l’alumnat.

“La política educativa del PP desvirtua el sentit de l’educació pública i capgira el model educatiu retrocedint als patrons educatius dels anys seixanta”, ha opinat Dalmau. El nou model substitueix integració per segregació per rendiment acadèmic, laïcitat per adoctrinament catòlic, i igualtat d’oportunitats amb beques i ajuts, per la pujada de l’IVA al material escolar i les taxes. Les manifestacions tindran lloc avui capvespre a les 18:00. A Mallorca a la Pça. d’Espanya, a Menorca, davant IES Ramis i Ramis, a Eivissa, Passeig Vara de Rey, i a Formentera, Pça. de la Constitució (concentració).

Scroll to Top