Copia de 14 d'abril_ imprescindibles

Com cada any, en l’aniversari de la proclamació de la II República, Joventuts Socialistes dels Illes Balears veu la necessitat de destacar la profunda incongruència que suposa que la figura del cap de l’Estat sigui hereditària.

“L’últim mes de confinament ha posat a prova totes les nostres institucions i ens ha generat una finestra única per a valorar aquelles que són imprescindibles per a mantenir l’estat de benestar i quins no estan a l’altura” afirma Ares Fernández, secretari general de l’organització juvenil. ”Per això, sota la campanya #Imprescindibles14A, retem homenatge a totes aquelles persones i col·lectius que veritablement fan gran a aquest país”.

Sota el lema #EsHoraDeElegir i #Imprescindibles14A , les Joventuts Socialistes dels Illes Balears a més de sumar-se a la campanya estatal amb la voluntat de fer una reflexió sobre la necessitat de democratitzar la figura del cap de l’Estat i elevar-la als nivells de legitimitat i transparència que han d’imperar en qualsevol institució pública, reivindica les professions que han estat el motor d’aquest país al llarg d’aquest temps de confinament a través d’un vídeo en el qual ha participat la militància des de les seves cases.

Molts sectors tradicionalment infravalorats s’han vist imprescindibles en el manteniment del dia a dia enfront de la pandèmia del Covid-19. L’estat modern és un engranatge complex, compost per milions de conciutadans i conciutadanes els noms i els cognoms de les quals no figuren en les portades dels mitjans de comunicació però que exerceixen tasques fonamentals. D’aquesta crisi traiem una fe renovada sobre el públic i la importància d’un estat del benestar sòlid, l’orgull de veure com la classe treballadora ha reaccionat amb fermesa, solidaritat i empatia davant aquesta crisi, però també ens obliga a preguntar-nos si la monarquia ha estat o pot estar a l’altura del país que hem de reconstruir entre totes.

El debat sobre la forma de l’estat a Espanya està més vigent que mai i per a Joventuts Socialistes el punt de partida és clar: tots els llocs de responsabilitat pública d’Espanya han de triar-se democràticament i han d’estar subjectes a una avaluació periòdica.

Mantenir una institució antidemocràtica i anacrònica com la monarquia, que nega el principi d’igualtat de gènere que consagra la nostra Constitució i reclama la ciutadania, és una discriminació única en l’ordenament constitucional espanyol i que sens dubte és totalment impròpia d’un país modern com Espanya.

Joventuts Socialistes d’Espanya és una organització republicana i així s’ha declarat en els seus estatuts durant tota la democràcia. Creiem fermament en els valors cívics republicans de llibertat, igualtat i solidaritat i apostem clarament per un model republicà per al nostre país.

Scroll to Top