WhatsApp Image 2020-12-18 at 19.35.57

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) hem celebrat aquest cap de setmana el darrer Comitè Nacional de l’any i el primer que es duu a terme de forma telemàtica. Aquest és un esforç més en el manteniment del treball i el contacte amb tota la militància.

Durant el Comitè, en el qual han participat companys de totes les Illes, hem debatut qüestions internes i d’actualitat, a més de totes aquelles que ens concerneixen als joves.

Durant aquests mesos hem sofert la pandèmia més gran en l’últim segle, però malgrat tot, Espanya ha aconseguit ultimar la llei d’Eutanàsia, que fa a totes les persones sobiranes sobre el seu propi cos; una nova llei educativa, que ens permetrà avançar i superar els reptes que ens aveïnen. I tot això mentre ens enfrontem a la crisi més gran de la nostra història recent amb una aposta decidida per la despesa social, l’europeisme i la sanitat pública.

A més del debat, s’ha presentat i aprovat una resolució sobre salut mental del jovent en la que s’ha acordat:

1.- Explorar les vies necessàries per lluitar contra l’augment de casos que estem afrontant i que, segons les dades, afecta gran part del jovent, sense oblidar la importància de les polítiques de sensibilització.

2.- Lluitar i evitar la solitud no desitjada en els i les joves de la nostra Comunitat Autònoma en general, però també, i especialment, mentre duri la pandèmia de la COVID-19.

3.- Dotar als i les professionals de la salut amb les competències necessàries per a comunicar-se bé amb els joves, detectar precoçment possibles problemes de salut mental i oferir els tractaments oportuns, acompanyats d’assessorament, teràpies cognitiu-conductuals i, quan escaigui, medicació amb fàrmacs psicotròpics.

Scroll to Top