Juli Dalmau ha anunciat aquesta iniciativa sota el lema “No al IVAZO escolar” per destinar-ho a les famílies que no puguin afrontar la pujada de 17 punts d’IVA que grava aquests productes.

Joventuts Socialistes de les Illes Balears durà a terme una campanya de recollida de material escolar sota el lema “No al IVAZO escolar” per pal·liar els efectes de l’increment de l’impost destinant tot el material que s’aconsegueixi a les famílies amb més problemes econòmics per afrontar la pujada de 17 punts, del 4% al 21%, sobre aquests productes.

Juli Dalmau, secretari general de Joventuts Socialistes de les Illes Balears, ha declarat que “l’increment de l’IVA suposa, en primer lloc, un incompliment més de les promeses estrelles del PP i, sobretot, una destralada més a les famílies que veuen com, amb les mesures del PP, cada cop tenen menys recursos”.

El secretari general de JSIB ha criticat que, amb aquestes mesures, “Rajoy castiga als més febles, posa en entredit la universalitat de l’educació i ataca un dret fonamental de la ciutadania” i ha afegit que “l’increment de 17 punts d’IVA sobre el material escolar és un atemptat que afavoreix la segregació i que pot obrir una escletxa educativa entre aquells alumnes amb famílies que ho puguin pagar i els que no”.

Juli Dalmau també ha manifestat el seu malestar per la “deixadesa i passivitat” del president Bauzá i el conseller Bosch, a qui ha acusat de “còmplices de les destralades de Rajoy per no fer res davant els atacs que pateixen les famílies” i els ha demanat que “d’una vegada, mirin el que està passant al seu voltant, s’adonin de les dificultats que passen les famílies i deixin de prendre mesures que ofeguen, encara més, als més febles”.

El socialista ha manifestat que “davant aquesta mesura regressiva i totalment injusta contra les famílies no podem quedar al marge i, per tant, volem implicar a la nostra organització en aquesta campanya per intentar donar un cop de mà a aquelles famílies que no poden suportar més pujades d’imposts”.

Dalmau ha anunciat que aquesta campanya es posarà en marxa durant la propera setmana arreu de les illes i forma part d’una campanya nacional coordinada per Joventuts Socialistes d’Espanya.

Scroll to Top