Cada 16 d’abril hem i haurem de reivindicar la no explotació infantil i l’esclavitud, fins que tots els nins del món, tinguin les mateixes oportunitats, i les Joventuts Socialistes no ens cansarem de fer-ho fins aconseguir l’igualtat.

L’objectiu 8.7 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) fixa com a data per acabar amb el treball infantil en totes les seves formes l’any 2025. Però segons dades de la OIT, ens trobarem l’any 2025 encara amb 121 milions de nins i nines vivint aquest drama.

Els infants del nostre planeta haurien de tenir els mateixos drets independentment del seu lloc de naixement. Dret a una educació pública i de qualitat, per tal de formar-se i fugir d’aquells treballs on els exploten de forma indiscriminada. Protecció front situacions de vulnerabilitat per poder denunciar l’abús que milions d’infants pateixen.

Dins un món global, necessitem que tots els estats es posin d’acord per poder fer front a aquest repte. Hem de dir basta! Independentment del país al que es doni aquesta situació, tots hem de lluitar per no permetre-ho.

Volem viure a un món on pels nostres infants no existeixin límits per somiar, perquè puguin ser el que vulguin ser, sense que cap poder econòmic ni social els hi impedeixi.

Basta ja d’esclavitud, de tracta infantil, de nins soldat i de treballs forçats. Basta ja de explotació sexual, pornografia, prostitució infantil i de matrimonis forçats. Lluitem tots i totes perquè els infant es puguin formar, aprendre, i ser el que realment vulguin ser. Perquè tots i totes tenim el dret d’escollir quin camí volem recórrer al llarg de la nostra vida.

Per tot això, impliquem-nos. Lluitem perquè el nostre Estat, de la mateixa manera que haurien de fer la resta d’Estats del món, inverteixin recursos per acabar amb aquesta xacra. Lluitem perquè tots i totes les joves puguin decidir sobre el seu futur.


Alicia Homs

Militant de Joventuts Socialistes de Palma i candidata a les eleccions Europees

Scroll to Top