Juli Dalmau: “creim necessari que les juguetes no marquin rols de gènere, especialment masclistes, apostant per la igualtat”

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears llancen la campanya #JugaAmbIgualtat. Els i les joves socialistes defensen que la diferenciació que tenen diferents joguines fa que es mantenguin certs valors i actituds sexistes presents en la nostra societat, que impedeixen avançar cap a una societat en igualtat de drets per a tots i totes. Per això, el Secretari General de les JSIB, Juli Dalmau, creu que “és important apostar per un canvi en el joc que permeti un avanç de valors en la societat actual i en la futura”.

Les JSIB fan aquesta campanya perquè les joguines, a més d’un recurs d’oci, són una eina d’aprenentatge important en l’educació dels infants. Amb elles poden experimentar a través de la ficció una realitat propera, assumint papers de la societat actual i que reproduiran després a la vida real. En aquest sentit, Juli Dalmau justifica aquesta iniciativa dient que “creim necessari que les juguetes no marquin rols de gènere, especialment masclistes, apostant per la igualtat”.

#JugaAmbIgualtat es llança amb la intenció de “fomentar que es rompin els estereotips sexistes”,  aprofitant que durant el Nadal és quan els infants reben més regals. Dalmau explica que “a través de les joguines els infants aprenen a interaccionar amb la societat, adquireixen rols, actituds, valors i hàbits que, tot i la seva curta edat, segurament marcaran la seva vida adulta”.

Finalment, les Joventuts Socialistes de les Illes Balears insisteixen en què es tracta de tenir seny a l’hora d’elegir regals. Juli Dalmau especifica que “això no vol dir que els nins hagin de jugar amb pepes i les nines amb tractors, sinó eliminar la dualitat de les juguetes permetent que els infants tenguin la llibertat de jugar amb qualsevol joguina sense la imposició de triar una o altra només per un simple motiu de gènere”.

JSIB_campanya_igualtat_nadal

Scroll to Top