Des de 1970, cada 22 d’abril els habitants d’aquest planeta, celebrem el dia mundial de la Terra. El creador de la celebració del dia d’avui, va ser el senador nord-americà Gaylord Nelson per crear una conscienciació comú dels problemes de la sobreexplotació, la contaminació, la conservació de la biodiversitat, entre altres preocupacions del planeta. És un dia per retre homenatge a la nostra Terra.

Tot va començar amb la manifestació organitzada per Gaylord, el 22 d’abril de 1970, per reivindicar la creació de l’Agencia Ambiental, tenint una repercussió tant gran, seguida per centres d’educació i la població en general, que el govern dels Estats Units, va crear la ”Evironmental Protection Agency”, a més d’una series de lleis.

Com a joves, hem de ser conscients que la Terra és el nostre espai de vida, i que per poder seguir-hi vivint, l’hem de cuidar i dotar d’eines per la seva bona conservació, per nosaltres i per les generacions futures. Cert és, que cada cop la població és més conscient de la necessitat de cuidar el nostre planeta, i podríem dir que els joves som qui duem la veu cantant, però que sense una bona legislació i cura en general, res servirà.

La comunitat de les Illes Balears, és pionera en legislar sobre les nostres terres, amb la creació de la llei del canvi climàtic i la llei de residus. El Govern del pacte, liderat per la presidenta socialista Francina Armengol, té les idees molt clares sobre quina direcció hem d’anar durant els pròxims anys, per aconseguir una Terra millor. Ara només ens queda, fer de la Terra un planeta millor.

Irene Triay Fedelich

Secretària de medi ambient i territori de JSIB i secretària general de les JSMe

Scroll to Top