El 17 de maig de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va posar fi a al fet que suposava que les persones homosexuals eren malalts mentals. Per aquesta, es celebra el Dia Internacional contra la Discrminació per Orientació Sexual i Identitat de Gènere.

De fet, encara ara, la transexualitat es continua considerant una patologia i, per això, malgrat els avenços que s’han anat assolit, la homofobia, la lesbofobia, la transfobia i la bifobia continuen sent una de les formes d’odi més exteses i, fins i tot, perseguides a molts països.

En el dia d’avui, a més de reivindicar la normalització i la no discriminació d’aquestes situacions, volem denunciar l’assetjament homòfob i transfòbic que molts d’infants i adolescents pateixen a l’escola i que causa un de cada tres suicidis entre la joventut.

Davant d’aquesta situació, hem d’apostar per una educació que respecti i promogui la diversitat sexual. És fonamental que totes les institucions educatives treballin en aquest sentit i que les aules esdevenguin espais segurs per la diversitat. Per això, hem de fer una crida per mantenir l’assignatura d’educació per la ciutadania i la retirada inmediata de la “Llei Wert”, que promou la discriminació per sexe, orientació sexual i identitat de gènere.

http://www.youtube.com/watch?v=aOWT-6VdHIs&feature=youtu.be #ArcoIris17M

 

 

Scroll to Top