La desocupació juvenil a Espanya i especialment a les Balears ha estat un problema estructural, fins i tot, en èpoques de creixement econòmic, ja que la taxa d’atur a la població menor de 30 anys és el doble que la resta de població activa i molt més gran que la taxa d’atur juvenil de la Unió Europea.

Hi ha molts factors que afecten a l’atur juvenil i des dels governs del PP no se li està donant solució. De fet, s’estan agreujant les xifres a causa de la darrera reforma laboral promoguda i aprovada pel Govern del Partit Popular.

La precarietat laboral, la temporalitat, la nul·la formació a càrrec de l’empresa, la manca de promoció interna, la sobreexplotació de jornades i els salaris baixos són alguns d’aquests factors que atempten directament contra els drets dels treballadors en actiu. Tot i això, hi ha qui s’atreveix a comentar: “heu de donar gràcies per tenir una feina”. No senyors, l’ocupació és un dret i la manca de gestió per promoure una major ocupabilitat i unes bones condicions laborals han de ser punta de llança per a qualsevol govern que vulgui el progrés i el “benestar entre els seus ciutadans”. Objectiu totalment allunyat de la voluntat d’aquest govern de dretes.

Des de les JSIB no podem tolerar aquest absentisme polític i la manca d’iniciatives, propostes i recursos per a la incorporació al món laboral dels joves que són i seran els protagonistes del desenvolupament econòmic i social de la Comunitat Autònoma i del país.

Ara més que mai, és necessari plantejar propostes per fomentar l’ocupació juvenil, propostes valentes, àmplies, amb visió global sobre contractació i emprenedoria, unes propostes que poden transformar-se en realitat per obtenir uns objectius clars: ocupabilitat, desenvolupament professional, desenvolupament personal, iniciatives per a què els joves tinguin dret a una vida independent, a l’emancipació, al dret reproductiu i, en conseqüència, a viure en una societat més justa, igualitària i social.

Precisament en l’àmbit social és on hem de posar l’accent perquè cada vegada hi hagi més joves preparats per atendre les necessitats del nostre estat de benestar, dinamitat i desmantellat pel Partit Popular. Amb les polítiques promogudes pel govern autonòmic i estatal, deixen de ser primordials les necessitats de les persones per reforçar els capitals privats, l’amiguisme i els tripijocs, segons diuen per obtenir una estabilitat pressupostària i control del dèficit públic, vegeu dades comparatives del 2011-2013 i podrem observar com ens manipulen i ens menteixen a mans plenes.

#EconomiaJSIB

Scroll to Top